1%

مشکل امنیتی ویندوز 11 فروش رایانه شخصی شما را با مشکل روبرو می‌کند

مشکل امنیتی جدیدی که در ویندوز 11 مشاهده شده است و مایکروسافت نیز آن را تأیید کرده است، برای فروش لپ تاپ قدیمی ویندوز 11 شما را در دردسر بزرگی قرار می‌دهد.

هر دو ویندوز 11 و ویندوز 10 باید برای بازنشانی دستگاه‌ و حذف ایمن تمام فایل‌ها و تنظیمات شما بدون مشکل عمل کنند. اما اکنون مایکروسافت تأیید کرده است که مشکلی وجود دارد که در آن فایل‌های خاصی به‌طور کامل حذف نمی‌شوند.

این یک مشکل بسیار نگران‌کننده است، زیرا بسیاری از افراد از ویژگی «تنظیم مجدد» ویندوز 11 و ویندوز 10 برای پاک کردن کامل اطلاعات خود قبل از فروش یا واگذاری دستگاه‌های قدیمی خود استفاده می‌کنند.

خود فرآیند می‌گوید که همه داده‌های شما را حذف می‌کند. اما اگر مقداری این کار طول بکشد، هر کسی که دستگاه شما را در آینده دریافت کند، به طور بالقوه می‌تواند فایل‌های باقی‌مانده را پیدا کند و باز کند؛ برای مثال، می‌تواند شامل اطلاعات خصوصی یا حساس باشد و از آنجایی که ویژگی «تنظیم مجدد» ادعا می‌کند که همه فایل‌های شما حذف شده‌اند، می‌توانید بدون اینکه بدانید خود را در معرض خطر قرار دهید.

نسخه‌هایی که تحت تأثیر این مشکل قرار گرفته‌اند

این یک وضعیت شرم‌آور برای مایکروسافت است. به‌خصوص به این دلیل که به نظر می‌رسد مشکل مربوط به OneDrive است، سرویس ذخیره‌سازی ابری مایکروسافت که شرکت از شما می‌خواهد هنگام ورود به ویندوز از آن استفاده کنید.

همان‌طور که Windows Central گزارش می‌دهد، نسخه های آسیب دیده ویندوز عبارتند از:

  • ویندوز 10 21H2
  • ویندوز 10 21H1
  • ویندوز 10 20H2
  • ویندوز 11 21H2

به گفته مایکروسافت، هنگامی که سعی می‌کنید یک دستگاه ویندوزی را با برنامه‌هایی که دارای پوشه‌هایی با داده‌های تجزیه‌شده هستند، مانند OneDrive برای کسب‌و‌کار بازنشانی کنید، ممکن است فایل‌هایی که به صورت محلی از OneDrive دانلود یا همگام‌سازی شده‌اند، هنگام انتخاب گزینه «حذف همه چیز» حذف نشوند.

این مطمئناً برای هر کسی که به فروش یا هدیه دادن یک لپ‌تاپ قدیمی فکر می‌کند، نگران‌کننده است.

تجزیه و تحلیل: آیا راه‌حلی وجود دارد؟

خبر خوب این است که مایکروسافت راه‌حلی برای جلوگیری از این اتفاق به اشتراک گذاشته است. برای اطمینان از پاک شدن همه فایل‌هایتان، از OneDrive خارج شوید. اگر می‌توانید، OneDrive را نیز از دستگاه حذف کنید. سپس، مراحل تنظیم مجدد رایانه‌شخصی خود را انجام دهید.

اگر قبلاً رایانه‌شخصی خود را تنظیم مجدد کرده‌اید، یک حساب کاربری جدید ایجاد کنید. وارد شوید و سپس تنظیمات را باز کنید. روی «Storage» سپس «Storage Sense» کلیک کنید. Storage Sense را برای حذف پوشه Windows.old (که می‌توانید از طریق برنامه File Explorer نیز پیدا کرده و به صورت دستی حذف کنید) را اجرا کنید. با این کار آخرین بقایای فایل‌ها و پوشه‌های شما نیز حذف می‌شود.

این راه‌حلی خوبی به‌نظر می‌رسد اما باید این را در نظر گرفت که ممکن است طولانی و زمان‌بر باشد و حتی امکان دارد که در شرایط خاص این راه‌حال کار نکند. بدتر از همه، همان‌طور که قبلاً اشاره کردیم، فرآیند «Reset PC» همچنان ادعا می‌کند که فایل‌های شما حذف شده‌اند و برای دادن رایانه به یک شخص دیگر،‌این اطلاعات به‌صورت کامل ذخیره می‌شود.

برای هر کسی که پس از استفاده از گزینه «تنظیم مجدد» یک رایانه یا لپ‌تاپ را هدیه داده است (یا آن را فروخته است)، این راه‌حل خیلی دیر است. ناامید کننده است، اوایل سال جاری گزارش‌هایی مانند این داده شد، اما مایکروسافت تنها اکنون وجود آن را تایید کرده است. این تأخیر ممکن است باعث شده باشد که افراد با این فرض که همه فایل‌هایشان به طور ایمن حذف شده است دستگاه خود را به فرد دیگری داده باشند.

این راه‌حل برای افرادی که قبلاً رایانه‌های شخصی خود را به فرد دیگری داده‌اند نیز بسیار دیر است. اگر این‌طور است، ممکن است باز هم نیازی به نگرانی نداشته باشید، زیرا اطلاعاتی که ممکن است در آنجا باقی‌مانده باشد در پوشه Windows.old پنهان می شود که در نهایت جایگزین می‌شود، بنابراین کاربر باید از این موضوع باخبر باشد تا به اطلاعات دسترسی پیدا کند.

با این حال، اگر آن‌ها را در یک فایل در OneDrive خود نگه داشته‌اید، ارزش آن را دارد که جزئیاتی مانند رمزهای عبور را تغییر دهید.

مایکروسافت همچنین در حال کار بر روی یک اصلاح دائمی برای این مشکل است. این شرکت ادعا می‌کند این مشکل در به‌روزرسانی بعدی به‌طول کامل حل خواهد شد. امیدواریم این امر زودتر از این اتفاق بیفتد تا اطمینان حاصل شود که تا حد امکان تعداد کمی از کاربران تحت‌تأثیر این موضوع قرار بگیرند.

  • اشتراک با دوستان
در بحث شرکت کنید
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده تمام نظرات